خصوصیات و ترکیب شیمیایی ژله رویال

ژله رویال با رنگ سفید مایل به زرد روشن، کلوئیدی و چسبناک با عطری مختصر و مزه ای تند. در آب حل شده و کمی کف تولید می‌کند. دارای عملکرد اسیدی و وزن مخصوص آن ۱/۱ می‌باشد. دارای مقدار زیادی ازت است.(PH= ۵/۳-۵/۴)
ترکیب شیمیایی ژله رویال بسیار پیچیده بوده و بر اثر مرور زمان ترکیب آن تا حدودی تغییر می کند و متوسط ترکیب ژله ای که از سلول های ملکه ۴-۳ روزه استخراج و تجزیه شده به شرح زیر بوده است:
•    آب ۶۶/۰۵ درصد
•    پروتئین ۱۲/۳۴ درصد
•    چربی ۴۶/۵درصد
•    کربوهیدرات ۱۲/۴۹ درصد
•    مواد معدنی ۰/۸۲ درصد
•    مواد ناشناخته ۲/۸۴ درصد
•    پروتئین ژله رویال از نظر اسدهای آمینه ضروری بسیار غنی است.

 

اسیدهای آمینه ژله رویال:

اسید آسپارتیک والین ایزولوسین گلیسین
اسید گلوتامیک آلنین فنیل آلانین هیستیدین
لوسین سرین ترئونین متونین
لیزین پرولین لایروزین سیستین


ویتامین های ژله رویال:
•  ویتامین های که به نسبت زیاد در ژله رویال وجود دارد:
B۱, B۲, B۳, B۵, B۶, B۷, B۸, B۹, B۱۲

•  ویتامین هایی که به نسبت کم در ژله رویال وجود دارند:
ویتامین های A,C و کمپلکس E,D و کمپلکس K

ضمنا ژله رویال به واسطه داشتن ماده ای به نام .خاصیت باکتری کشی دارد ۱۰-hydroxy deconoic acid